Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © ANP

Zonnepanelen in Oele: op het erf, niet op daken

OELE - Zonnepanelen op daken van oude boerderijen op landgoed Twickel zijn en blijven taboe. Maar een zonneveldje op het erf, dat mag wel. Zoals bij erve Post in Oele.

Stichting Twickel heeft als beheerder van het landgoed duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Maar het plaatsen van zonnepanelen op daken van monumentale of karakteristieke boerderijen past niet in dat beleid. Volgens Twickel zou het geen gezicht zijn, zonnepanelen op de rode dakpannen. Daarom wordt de voorkeur gegeven aan een grondopstelling ‘die geen afbreuk doet aan het landschap en de gebouwde omgeving’.

  1. Slotakkoord
    PREMIUM
    COLUMN

    Slotak­koord

    Wat was de wereld heerlijk overzichtelijk, ooit. Bij het overlijden van een dierbare presenteerde een doodgraver in pandjesjas een lijstje muzieknummers. Uit het - summiere - aanbod hadden nabestaanden maar te kiezen. Meer ‘smaken’ waren er niet. Was de betreurde van socialistische huize, werd ‘Morgenrood’ aangevinkt. Katholieken lieten het ‘Ave Maria’ klinken. Uiteraard prijkte de eerdere kantinehulp van Holland Signaal in Hengelo er tussen, zangeres Mieke Telkamp uit Oldenzaal. Haar ‘Waarheen Waarvoor’ stond generaties op 1 op de uitvaart-top 10.

In samenwerking met indebuurt Hengelo