Zwemmers zijn er niet, de renovatie gaat wel gewoon door in het Twentebad.
Volledig scherm
Zwemmers zijn er niet, de renovatie gaat wel gewoon door in het Twentebad. © Frans Nikkels

Zwembad is leeg maar renovatie Twentebad in Hengelo gaat gewoon door

HENGELO - Het Twentebad is leeg, zo zonder zwemmers. Toch gebeurt er nog genoeg: de renovatie die al een aantal jaren gaande is, gaat gewoon door.

Er wordt geschilderd, de dakdekkers zijn actief, de baden worden schoongemaakt en ook buiten is alles zo goed als klaar. In het Twentebad wordt flink doorgewerkt, vertelt badmanager Ilija Melisie. 

Normaal gesproken begint het buitenseizoen zo rond half mei. Een voorspelling over wanneer het bad weer opengaat, durft Melisie absoluut niet te doen. „Ik verwacht dat de basisscholen als eerste opengaan, daar zit immers de meeste druk op. Als wij weer mogen, kunnen in ieder geval ook buiten de baden weer open.”

Badmeesters

Een aantal personeelsleden dat zich niet bezighoudt met onderhoud, zet zich nu in voor de gemeente, vertelt de badmanager. „Er zijn badmeesters- en juffen die zich nu als telefonisten werken bij het ROZ, de Regionale Organisatie voor Zelfstandigen. Daar is het momenteel erg druk.” Ook is er badpersoneel dat helpt bij de postverzorging, of ze helpen handhavers bij hun werk.

Tuindorpbad

Ook het Tuindorpbad wacht met smart op het moment dat er weer gezwommen kan worden. Tot 1 juni is de vijver in ieder geval dicht. Voorzitter Annie Doornbos denkt dat er niet veel tijd nodig is om het Tuindorpbad zwemklaar te maken.

Eén week

„Ik denk dat we dat binnen één week voor elkaar hebben. De meeste voorbereidingen zijn namelijk al gedaan. Het is alleen nog een kwestie van de balken in het water en de boel schoonmaken. Dus we wachten gewoon af.”

In samenwerking met indebuurt Hengelo