Volledig scherm
© ANP XTRA Lex van Lieshout

Anki uit Hilversum is ‘beste buur van het jaar’: ‘een buurvrouw met een hart van goud’

Anki Coumans (43) uit Hilversum is afgelopen zaterdag verkozen tot ‘buur van het jaar’. Tijdens Nationale Burendag werd ze door woningcorporatie Het Gooi en Omstreken verrast met de titel.

Huurders van de woningcorporatie konden de hele maand augustus hun favoriete buurman of buurvrouw nomineren. Anki had de titel te danken dankzij veel nominaties van buurtbewoners. Rita Korten (34), buurvrouw van Anki, is een van die buurtbewoners die op haar stemde. Ze vindt dat Anki volledig terecht de beste buur van het jaar is. ,,Ze staat namelijk altijd klaar voor de buurt. Zo nam ze het initiatief om de buitenspeeldag nieuw leven in te blazen en organiseert ze de jaarlijkse Burendag. Bovendien zet ze zich in voor nieuwe speeltoestellen op het plein. Kortom: het is een buurvrouw met een hart van goud.”

De uitreiking van de Buur van het Jaar Award vond plaats in de Havenstraatbuurt in Hilversum. Omwonenden verzamelden zich op het Jan Kortplein en zagen hoe directeur-bestuurder Maarten van Gessel van Het Gooi en Omstreken de Buur van het Jaar Award overhandigde aan winnares Anki. ,,Dit had echt niet gehoeven, maar het is natuurlijk wel heel leuk. Ik zet me graag in voor deze buurt, want ik woon hier hartstikke fijn”, reageert Anki trots.