Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Baarnse apotheker jaar achter de tralies om verduisteren geneesmiddelen

Een apotheker uit Baarn, de 45-jarige Faghr A., is vandaag veroordeeld tot één jaar celstraf. Hiervan zijn vier maanden voorwaardelijk. Daarnaast kreeg de man een beroepsverbod van twee jaar en acht maanden opgelegd door de rechtbank. Dat meldt de Gooi-en Eemlander.

 A. verduisterde geneesmiddelen vanuit zijn apotheek in Baarn. Ook vormde hij samen met zijn vader en drie broers een ‘hennepbende’ en was hij in Spanje betrokken bij het opzetten van meerdere hennepplantages. Deze drugs werden vervolgens verkocht in een café in Utrecht dat in handen was van de familie van A. 

Er was dertien maanden cel geëist tegen A., maar de straf viel lager uit doordat de strafzaak meer dan twee jaar lang stil gelegen heeft. 

  1. Doek valt voor beruchte webshop Neckermann.com na forse kritieken en vele aangiftes

    Doek valt voor beruchte webshop Neckermann.com na forse kritieken en vele aangiftes

    Neckermann.com, een vanuit Naarden opererende webshop die al vele jaren voor een lage prijs producten aanbiedt, is officieel failliet verklaard. Dat blijkt uit het faillissementsregister van de rechtbank Amsterdam. De online webshop, niet te verwarren met de gelijknamige reisorganisatie, ligt al lange tijd onder vuur. In twee jaar tijd is er meer dan honderdtwintig keer aangifte gedaan van oplichting.