Het voormalige gemeentehuis in Muiden
Volledig scherm
Het voormalige gemeentehuis in Muiden © Google Streetview

Bouwgrond nieuwbouwproject Muiden mogelijk vervuild, stadsraad wil bouwstop

Stadsraad Muiden en Wijkraad Mariahoeve stellen dat er een bouwstop moet komen voor de bouw van sociale huurwoningen op de plek van het oude gemeentehuis in Muiden. Onlangs ontdekte een buurtbewoner dat de grond op de bouwplek vervuild is. De stadsraad en de wijkraad eisen een onafhankelijk onderzoek naar de vervuiling. Dat schrijft NH Gooi.

 1. Advocaten: ‘Gooise vriendengroep was niet op oorlogspad op Mallorca’
  8 verdachten

  Advocaten: ‘Gooise vrienden­groep was niet op oorlogspad op Mallorca’

  De advocaten van twee aangehouden Mallorca-verdachten zeggen dat het geen vooropgezet plan lijkt te zijn geweest van de Gooise vriendengroep om op het Spaanse eiland ruzie te zoeken en andere jongeren te mishandelen. ,,Ik krijg op basis van het dossier niet de indruk dat de jongens die avond doelbewust op stap gingen om herrie te schoppen”, stelt advocaat Harriët de Kroon. Daarmee ontkennen ze Spaanse berichtgeving dat de verdachten ‘op oorlogspad’ zouden zijn geweest.
 2. Informateur Remkes gaat weekend naar landgoed met Rutte, Kaag en Hoekstra
  video's

  Informa­teur Remkes gaat weekend naar landgoed in Hilversum met Rutte, Kaag en Hoekstra

  Informateur Johan Remkes gaat komende zaterdag en zondag naar een landgoed in Hilversum met de partijtop van VVD, D66 en CDA. Hij hoopt dan op ‘briljante ideeën’ om de formatie vlot te trekken. Remkes sluit niet uit dat er een extraparlementair kabinet komt: bij die exotische regeervorm komt er géén dichtgetimmerd regeerakkoord en wordt een kabinet geïnstalleerd met politici uit allerlei verschillende partijen.