Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP XTRA

Camerabeelden jaarwisseling Hilversum onbruikbaar

De vuurwerkvandalen die tijdens de jaarwisseling meerdere vernielingen aanrichtten in de Hilversumse wijk Kerkelanden gaan waarschijnlijk niet gevonden worden, daar heeft het althans alle schijn van. Beelden van bewakingscamera's die speciaal tijdens oud en nieuw waren neergezet zijn onbruikbaar. Dat meldt NH Gooi.

De vandalen zorgden met name voor flinke schade aan twee scholen. De Goudenregelschool en de Augustinusschool. De totale schade bedroeg 32.000 euro. De hoop was dat de camerabeelden naar de daders zouden wijzen. Dat is echter niet zo.

De daders staan er niet op, en als ze er al op staan, dan is dat niet te zien. De mist en de opstelling van de daders maakt het lastig ze te zien.  Nu de daders niet gevonden kunnen worden, gaat de belastingbetaler betalen voor de schade. 

 1. Ellie Lust hekelt kritiek op ‘positief’ coronalied, nummer toch mikpunt van spot
  video

  Ellie Lust hekelt kritiek op ‘positief’ coronalied, nummer toch mikpunt van spot

  941.000 kijkers zagen gisteravond hoe het coronalied Zon in première ging in de RTL 4-talkshow van Eva Jinek. Het nummer lag vooraf flink onder vuur. De meewerkende BN’ers werden er onder meer van beticht een slaatje te willen slaan uit de coronacrisis. Ellie Lust, die meewerkte aan het lied, beet in de talkshow flink van zich af. ,,Neem nog een augurk’’, zei ze onder meer tegen de criticasters.
 2. LIVE | British Airways stuurt 36.000 mensen naar huis, VS gaat Britten en Canadezen van cruiseschip halen

  LIVE | British Airways stuurt 36.000 mensen naar huis, VS gaat Britten en Canadezen van cruise­schip halen

  Nederland heeft het voorstel gedaan om een tijdelijk Europees noodfonds op te richten om landen als Italië en Spanje te hulp te schieten. De Nederlandse bijdrage aan dit fonds zou ruwweg 1 miljard euro moeten zijn. Een geheim rapport van de Amerikaanse inlichtingendienst stelt dat China het werkelijke aantal besmettingen met Covid-19 en de sterftecijfers bewust verborgen heeft gehouden. In de afgelopen 24 uur zijn er in Nederland 134 nieuwe sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus. Het aantal ziekenhuisopnamen steeg met 447. Volg alle ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.