Crystal methlab, ter illustratie.
Volledig scherm
Crystal methlab, ter illustratie. © Shutterstock

Crystal methlab met aanzienlijke hoeveelheid drugs ontmanteld in Eemnes

De politie heeft bij een inval bij een woonboerderij in Eemnes een ‘aanzienlijke hoeveelheid’ drugs gevonden. Hierbij is ook een 66-jarige man aangehouden.

Om hoeveel drugs het precies gaat, is niet bekendgemaakt, maar de politie spreekt van ‘een goede vangst'. De politie bevestigt dat het om een drugslaboratorium gaat waar crystal meth werd gemaakt. 

Dat lab was gevestigd aan de Te Veenweg Zuid in Eemnes. De locatie is inmiddels ontmanteld en alle drugs zijn verwijderd. Het onderzoek naar overige verdachten loopt nog volop. 

De autoriteiten deden groot onderzoek naar het lab. Het NFI (Nederlands Forensisch Instituut), de LFO (Landelijk Faciliteit Ontmanteling) en Service En Ondersteuning Nederland (SEON) waren allen aanwezig op het terrein. Ook zette de landelijke politie drones in om het gebied gedetailleerd in kaart te brengen.  Dat schrijft de Gooi- en Eemlander.

 1. Ellie Lust hekelt kritiek op ‘positief’ coronalied, nummer toch mikpunt van spot
  video

  Ellie Lust hekelt kritiek op ‘positief’ coronalied, nummer toch mikpunt van spot

  941.000 kijkers zagen gisteravond hoe het coronalied Zon in première ging in de RTL 4-talkshow van Eva Jinek. Het nummer lag vooraf flink onder vuur. De meewerkende BN’ers werden er onder meer van beticht een slaatje te willen slaan uit de coronacrisis. Ellie Lust, die meewerkte aan het lied, beet in de talkshow flink van zich af. ,,Neem nog een augurk’’, zei ze onder meer tegen de criticasters.
 2. LIVE | Eerste coronadode op Waddeneiland Texel, geheim VS-rapport: ‘Cijfers China zijn nep’

  LIVE | Eerste coronadode op Waddenei­land Texel, geheim VS-rap­port: ‘Cijfers China zijn nep’

  Nederland heeft het voorstel gedaan om een tijdelijk Europees noodfonds op te richten om landen als Italië en Spanje te hulp te schieten. De Nederlandse bijdrage aan dit fonds zou ruwweg 1 miljard euro moeten zijn. Een geheim rapport van de Amerikaanse inlichtingendienst stelt dat China het werkelijke aantal besmettingen met Covid-19 en de sterftecijfers bewust verborgen heeft gehouden. In de afgelopen 24 uur zijn er in Nederland 134 nieuwe sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus. Het aantal ziekenhuisopnamen steeg met 447. Volg alle ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.