Volledig scherm
2016-06-27 14:40:25 DEN HAAG - Brandweerwagen in een kazerne. De brandweer rukt alleen uit in spoedgevallen. De actie is gericht tegen een plan van de werkgevers om de pensioenleeftijd te verhogen naar 60 jaar. ANP ALEXANDER SCHIPPERS © ANP

Dronken fietser bevrijdt door brandweer na beknelling tussen pedaal en frame

Een dronken man is in de nacht van maandag op dinsdag vast komen te zitten tussen het pedaal en frame van zijn fiets. De brandweer van Weesp moest uitrukken om het slachtoffer te komen bevrijden. 

Dat ging niet zonder moeite, schrijft NHnieuws. Uiteindelijk moest er een ‘spreider‘ worden ingezet om de voet van de man uit de fiets te krijgen. Normaal gesproken wordt een spreider ingezet bij het openmaken van auto’s.

De man raakte, los van een pijnlijke voet, niet gewond. 

  1. Nederlandse stagiaire (20) is giftige rook in Sydney spuugzat: ‘Ik wil niet meer in deze lucht zitten’
    PREMIUM

    Nederland­se stagiaire (20) is giftige rook in Sydney spuugzat: ‘Ik wil niet meer in deze lucht zitten’

    Een Nederlandse vrouw die al enkele maanden stage loopt in de Australische stad Sydney zegt zich ernstig zorgen te maken om haar gezondheid. De hoofdstad is al wekenlang in een dikke rook gehuld als gevolg van tientallen extreme bosbranden. ,,Ik krijg hier erg veel last van prikkelende ogen, hoofdpijn en van mijn ademhaling. Dan moet ik echt binnen zien te blijven’’, zegt de 20-jarige Olina Bolta uit Hilversum tegen deze nieuwssite.