Volledig scherm
LSD zegeltjes op een munt, foto ter illustratie © AFP

Een ‘bad-trip’ voor meerdere Hilversumse jongens na LSD-gebruik

Meerdere jongens in Hilversum hebben last gehad van een ‘bad-trip’, dat is de conclusie van de politie in Hilversum na afgelopen zaterdag. 

Rond 17.10 kreeg de politie de eerste melding. Op het Wegepleintje in Hilversum-Oost trof de politie een 17-jarige jongen aan. Contact leggen met de jongen was niet mogelijk en hij vertoonde psychotisch gedrag. De GGZ werd ingeschakeld en er werd geconcludeerd dat de jongen in een LSD-trip zat. De jongen is naar het ziekenhuis gebracht. 

Iets meer dan een uur later ging het opnieuw mis. In de Astronomische buurt was een 17-jarige jongen aan het doordraaien. In de woning trof de politie vijf jongeren, vier van 17 en eentje van 18. De 17-jarige jongen werd door zijn vrienden in bedwang gehouden, omdat ook hij psychotisch was. 

De jongen is door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht, daar is hij opgenomen. Ook de andere jongeren in de woning zijn door ambulancepersoneel onderzocht, zij hoefden niet mee. 

De ouders van de jongens waren erg geschrokken. In overleg met de ouders gaat de politie kijken of er nazorg nodig is om herhaling te voorkomen.