Volledig scherm
Foto ter illustratie © Reduit005 Bd

Eend met haak in poot zoekt zelf hulp

Een wit eendje 'zocht zelf hulp‘ nadat ze een vishaak in haar poot kreeg, dat schrijft Vogelhospitaal Naarden vrijdag op haar Facebookpagina. 

,,Sinds een aantal dagen viel het ons op dat er een wit eendje bij onze steiger was die op een poot niet kon staan en er ook niet mee zwom. Ze vond ons wel iets te eng om zich direct te laten vangen, maar na een aantal keer proberen is het ons gisteren toch gelukt.‘’

Al snel werd duidelijk waarom de eend niet op haar poot wilde staan, er zat een vishaak in vast ter hoogte van haar enkel. ,,Dit moet natuurlijk ontzettend pijn hebben gedaan. Gelukkig zat het niet heel diep en hebben we 'm er goed uitgekregen. Ze krijgt nu een aantal dagen medicijnen en als ze weer goed loopt mag ze terug te sloot in. Gelukkig was ze naar het juiste adres gezwommen voor hulp.‘’ Tegen NH Nieuws zei dierenverzorger Eline van den Bosch verder dat de eend het naar omstandigheden goed maakt. Ze krijgt nog een aantal dagen antibiotica. Als ze genoeg is aangesterkt, wordt ze weer terug gezet.