Volledig scherm
Het raadhuis van Hilversum © ANP XTRA

Geen nieuw integriteitsonderzoek naar Hilversumse wethouder Jaeger

Burgemeester Pieter Broertjes heeft aangegeven dat nieuw onderzoek naar de integriteit van wethouder Wimar Jaeger niet nodig is. Het verzoek tot nieuw speurwerk werd ook in tweede instantie door fractievoorzitters van de gemeenteraad afgewezen.

Dat schrijft de Gooi en Eemlander. Twee Hilversummers zetten vraagtekens bij drie punten rond Wimar Jaeger.  Zo zei de wethouder in een interview met Broadcast Magazine dat hij graag de mediasector in wil, na zijn werk als politicus. Dit zou volgens de Hilversummers in strijd zijn met de Gedragscode Integriteit. 

Daarnaast is Jaeger ambassadeur bij de Gooische Bierbrouwerij. Deze titel is alleen te verkrijgen door het inleggen van geld, zo is te lezen op de website. De melders willen graag weten of Jaeger wel of niet een financieel belang heeft in het bedrijf. 

Tenslotte zou zijn bedrijf Wipac BV onder de loep moeten worden genomen. De melders willen onderzocht hebben of Jaeger een financieel belang heeft in mediabedrijf The Broadcaster of in andere ondernemingen in Hilversum.

Jaeger geeft daarin aan dat hij na zijn werk als wethouder de mediasector in wil. Volgens de melders gaat dat in tegen de Gedragscode Integriteit.

’Niet is gebleken van een concreet feit of handelen door de heer Jaeger waarbij sprake is van een integriteitsschending’, luidde de conclusie van Broertjes’ screening. De fractievoorzitters binnen de gemeenteraad gingen hier in mee.