Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Gemeente Hilversum doekt afvaldepot Van Ghentlaan op door aanhoudende dumpingen naast containers

De gemeente Hilversum heeft de afvalinzamelingsplaats aan de Van Ghentlaan gesloten. Afval belandde te vaak naast de contrainers, waardoor de maat voor de gemeente vol is.

Afval zou net zo vaak naast als in de containers worden gegooid. De verzamelplaats leek daardoor steeds vaker op een vuilnisbelt. In het verleden probeerden de gemeente en de Grondstoffen- en Afvalstoffen Dienst (GAD) de overlast in te dammen, maar dat had weinig succes. Handhavers checkten het depot regelmatig tijdens surveillancerondes en regelmatig was er ook een mobiel scheidingsstation te vinden op de Van Ghentlaan, met twee GAD-medewerkers. 

GroenLinks-wethouder Jan Kastje heeft inmiddels zijn conclusies getrokken, vertelt hij aan de Gooi en Eemlander. ,,Naar aanleiding van de vele bijplaatsingen en de overlast die dit veroorzaakt bij de onbemande afvalinzamelingsplaats aan de Van Ghentlaan, heb ik besloten om deze locatie te gaan sluiten. De reden is de gebleken hardnekkigheid van deze problematiek, ondanks alle extra inspanningen van de GAD de afgelopen tijd op deze locatie.”