Een kleedje op de vrijmarkt. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Een kleedje op de vrijmarkt. Foto ter illustratie. © Hollandse Hoogte / ANP

Gemeente Hilversum verbiedt vrijmarkt, met kleedje in de tuin zitten mag wel

De vrijmarkt in het centrum van Hilversum gaat ook dit jaar niet door. Tijdens Koningsdag zijn evenementen en bijeenkomsten door corona niet mogelijk, ook niet in de buitenlucht. Dat meldt de Gooi en Eembode.

 1. Op bijna een derde van huizen in Woudenberg liggen zonnepanelen (zo kreeg de gemeente dit voor elkaar)
  PREMIUM

  Aantal woningen met zonnepane­len stijgt langzaam in Baarn

  Het aantal woningen met zonnepanelen in de regio Amersfoort is de afgelopen vijf jaar flink toegenomen. Ruim 780.000 woningen in de regio zijn inmiddels voorzien van zonnepanelen, waarvan dik 800.000 huishoudens profiteren. Ter vergelijking: in 2017 lagen er op nog maar 500.000 daken zonnepanelen. Vooral in de gemeente Woudenberg gaat het goed. Op bijna een derde van alle Woudenbergse huizen liggen zonnepanelen, zo blijkt uit cijfers van Independer.
 2. Geen of minder treinen door gevolgen onweer

  Geen of minder treinen door gevolgen onweer

  Door het noodweer zijn donderdag ook problemen op het spoor ontstaan. Uit meerdere plaatsen in het land kunnen reizigers tijdelijk niet of later dan gepland weg, omdat er geen of minder treinen rijden dan normaal. De problemen worden onder meer veroorzaakt door storingen, omdat kabels zijn doorgebrand door blikseminslag en door beschadigingen aan het spoor door omgevallen bomen die daar ook nog eens weggehaald moeten worden, meldt ProRail donderdag.