Volledig scherm
Station Hilversum © Google Streetview

Gemeente wil dat nachttrein volgend jaar Hilversum aandoet

Over een jaar moeten ze gaan rijden. De nachttreinen tussen Hilversum, Amsterdam en Utrecht. De gemeente Hilversum heeft een offerte aangevraagd bij de NS. Dat schrijft NH Gooi.

De nieuwe nachttrein moet op vrijdag en zaterdag gaan rijden en moet stoppen bij alle treinstations in Hilversum, dat zijn Hilversum Sportpark, Hilversum Media Park en Hilversum. Ook hoopt de gemeente Hilversum dat ook andere gemeenten in de regio meedoen aan het initiatief, zoals Gooise Meren en Weesp. 

De komst van de nachttrein kost de gemeente Hilversum 200.000 euro. Ook moeten er nog contracten met de NS worden getekend voordat de trein kan gaan rijden. Voordat het zover is wil de gemeente een beeld krijgen van de behoefte voor de nachttrein binnen Hilversum. Informatie daarover is momenteel nog schaars.

De gemeente Hilversum verwacht dat men enthousiast is over de komst van de nachttrein. Bij de presentatie van het coalitieakkoord waar de nachttrein in staat werd daar vooral door jongeren enthousiast op gereageerd.