Volledig scherm
Het raadhuis van Hilversum © ANP XTRA

Hilversum BIJ1 wil actie na toename daklozen

Hilversum BIJ1  vindt het hoog tijd dat het college van burgemeester en wethouders actie gaat ondernemen tegen de stijging van het aantal daklozen binnen de gemeente. Dat meldt de Gooi en Eembode.

Eind augustus was BIJ1 Hilversum die zich ‘buitenparlementaire oppositie’ noemt in de pen gekropen met vragen over de situatie in Hilversum, nadat bekend was geworden dat landelijk het aantal daklozen was gestegen. Uit het antwoord van de gemeente bleek dat ook in Hilversum het aantal daklozen groter was geworden. Het zou vooral gaan om mensen met een niet-westerse achtergrond.

De oorzaken van de stijging zijn bekend. Zo komen jongeren vaker op straat terecht door de complexiteit van de samenleving. Ook zijn ze vaak onbekend met de gemeentelijke dienstverdeling, andere oorzaken zijn het maatwerk bij de kostendelersnorm en het gebrek aan betaalbare woningen.

Dat laatste probleem is een bekende. vandaar dat Rebekka Timmer van Hilversum BIJ1 pleit voor serieuze actie om het tekort aan betaalbare woningen aan te pakken.