Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Hilversum herdenkt Februaristaking

Gisterenmiddag heeft Hilversum de Februaristaking herdacht door kransen te leggen voor het monument op de begraafplaats Gedenkt te Sterven. Hierbij werden de namen van de medewerkers van de Nederlandse Seintoestellen Fabriek (waar de Hilversumse Februaristaking begon) opgenoemd die tijdens de oorlogsjaren stierven. Voor de kranslegging was er een herdenkingsbijeenkomst in Museum Hilversum. Dat schrijft NH Nieuws

Op 25 februari 1941 begon de Februaristaking, waarmee voor het eerst echt gedemonstreerd werd tegen de misdaden van de Duitse bezetters. Deze staking begon oorspronkelijk in onze hoofdstad, maar kreeg navolging op andere plaatsen, zoals bijvoorbeeld Hilversum. 

  1. Ellie Lust hekelt kritiek op ‘positief’ coronalied, nummer toch mikpunt van spot
    video

    Ellie Lust hekelt kritiek op ‘positief’ coronalied, nummer toch mikpunt van spot

    941.000 kijkers zagen gisteravond hoe het coronalied Zon in première ging in de RTL 4-talkshow van Eva Jinek. Het nummer lag vooraf flink onder vuur. De meewerkende BN’ers werden er onder meer van beticht een slaatje te willen slaan uit de coronacrisis. Ellie Lust, die meewerkte aan het lied, beet in de talkshow flink van zich af. ,,Neem nog een augurk’’, zei ze onder meer tegen de criticasters.