Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Venema Media

Hilversums Belang vreest overlast door eventuele komst politiebureau Bonairelaan

De politie Midden-Nederland heeft een kantoor aan de Bonairelaan in Hilversum gehuurd. Dat meldt Gooi- en Eemlander. Volgens de krant lijkt het er op dat daar het tijdelijke politiebureau komt zodra het pand aan de Groest wordt gesloopt.

Een woordvoerster van de politie wil dit nog niet bevestigen. Volgens haar zijn er verschillende scenario's voor een tijdelijk onderkomen. ,,Het pand is door onze afdeling huisvesting gehuurd, maar we weten nog niet wat wij er mee gaan doen”, vertelt ze. „Het kan zo zijn dat dit de plek van het tijdelijke bureau wordt, maar het kan ook zomaar zo zijn van niet.” Na de zomer verwacht de politie duidelijkheid te kunnen verschaffen.

Omdat er volgens de woordvoerster niet nog meer panden zijn gehuurd, lijkt de kans op een tijdelijk politiebureau aan de Bonairelaan aanzienlijk.

Overlast

In een brief die de politie aan omwonenden heeft gestuurd staat dat het pand wordt omgetoverd tot een extra voorziening voor het korps. De fractie van Hilversums Belang maakt zich zorgen over eventuele overlast voor de buurt en heeft vragen gesteld. Volgens de partij zal er in het pand plek komen voor 200 politiemensen. Er zullen surveillanceauto’s geparkeerd worden en het gebouw moet 24 uur per dag, zeven dagen in de week open zijn. ’Dit alles gaat zeker al zorgen voor een enorme overlast voor de woonwijk’, schrijft de partij in een brief aan het college.

Volgens Hilversums Belang zijn er ook zorgen over extra verkeer en lawaai dat de surveillancewagens met zich mee gaan brengen. De partij wil weten of er plannen zijn voor een nieuw aan te leggen op- en afrit van het gebouw en of de bewoners een compensatie kunnen verwachten.