Volledig scherm
Olivier Richters tijdens de geslaagde recordpoging met lange mensen in Galgenwaard afgelopen mei. In totaal waren er 850 lange mensen aanwezig. Goed voor een nieuw wereldrecord. © De Jonge Angeliek

Hilversumse reus maakt carrière in filmwereld

Olivier Richters zie je niet snel over het hoofd. Met zijn 2.18 meter en 150 kilo trekt de kolos uit Hilversum overal de aandacht. Ook de filmindustrie heeft hem opgemerkt, schrijft NH Nieuws.

Richters heeft een rol bemachtigd in derde film van de Britse blockbuster Kingsman. De vorige twee delen haalden samen 700 miljoen euro op. De nieuwe film gaat februari volgend jaar in première. Daarnaast is Richters gevraagd voor een rol in de nieuwe Britse serie Knights End en heeft hij woensdag in het holst van de nacht een auditiefilmpje opgestuurd naar Marvel, bekend van de superheldenfilms. 

Vroeger was Richters onzeker over zijn lengte, vertelt hij. Op zijn zeventiende was hij al 2.10 meter. Hij voelde zich met zijn tachtig kilo een slungel. Acht jaar terug begon hij intensief te trainen, waardoor hij is uitgegroeid tot zijn huidige formaat.