Volledig scherm
Café 't Bonte Paard in Laren. © Google Street View

IJsbaan Laren weer open, uitbuiter voldoet aan voorwaarden

Winter Village Laren op de Larense Brink mag weer open. De uitbuiter kan voldoen aan de nieuwe regels die de gemeente opstelde naar aanleiding van het geweldincident in café Het Bonte Paard.

De gemeente wil overmatig alcoholgebruik met de nieuwe regels sterk inperken. Zo is sterke drank niet meer te krijgen en sluit de tap om 19.00 uur. Uitbater Rutger van Uden doet zijn verhaal in de Gooi en Eemlander. Hij voldoet aan de nieuwe regels van de gemeente, maar hoopt dat hij vanaf maandag weer meer alcohol mag gaan verkopen. Als dit niet mag, komt de toekomst van de Winter Village in het geding. 

Het opstootje bij Het Bonte Paard liep zondagavond dusdanig uit de hand dat de politie één van de betrokken neer heeft moeten schieten. Dergelijke incidenten tolereert Laren niet, stelde burgemeester Mol eerder al.

  1. Doek valt voor beruchte webshop Neckermann.com na forse kritieken en vele aangiftes

    Doek valt voor beruchte webshop Neckermann.com na forse kritieken en vele aangiftes

    Neckermann.com, een vanuit Naarden opererende webshop die al vele jaren voor een lage prijs producten aanbiedt, is officieel failliet verklaard. Dat blijkt uit het faillissementsregister van de rechtbank Amsterdam. De online webshop, niet te verwarren met de gelijknamige reisorganisatie, ligt al lange tijd onder vuur. In twee jaar tijd is er meer dan honderdtwintig keer aangifte gedaan van oplichting.