Volledig scherm
Pakketbezorging, foto ter illustratie © ANP

Inwoners Keverdijk Naarden komen in actie na ontslag pakketbezorger

Bewoners van de Naarder wijk Keverdijk zijn diepbedroefd vanwege het ontslag van pakketbezorger Sait. Hij wordt omschreven als een topbezorger, een geliefd gezicht en een erg vriendelijke man. De bewoners zijn dan ook teleurgesteld dat Sait donderdag op staande voet ontslagen is. De buurt is ontzet en zet zich in voor de terugkeer van Sait. Dat schrijft NH Nieuws.

Sait is ontslagen omdat hij te traag was. Dat zegt zijn oude werkgever een onderaannemer van PostNL. Het bedrijf zegt dat het proces van PostNL hierdoor verstoord werd en dat ze veel klachten kregen. Sait bezorgde maar 70 procent van zijn pakketjes in het beoogde tijdvak in plaats van het doel van 85 procent.

De wijkbewoners vinden de redenering van het pakketbezorgbedrijf maar moeilijk begrijpen. Daarom zijn ze een petitie gestart. ,Hij was een bekend figuur in de wijk. Niet meer van deze tijd, zo’n topbezorger”, zegt initiatiefnemer Monique Wensing tegen NH Nieuws.  Al meer dan vierhonderd mensen hebben de petitie ondertekend

PostNL is ook op de hoogte van de petitie, maar of die het beoogde effect gaat hebben is nog afwachten. 

Sait zelf is erg verdrietig over zijn ontslag. ,,Tijdens de kerstdagen was het zó druk, dat ik misschien wat langzamer was. Ik ga de mensen in mijn wijk ontzettend missen.”