De 58-jarige man uit Baarn die is aangehouden voor het stelen van schilderijen van Van Gogh en Frans Hals blijft langer vastzitten. De werken werden vorig jaar gestolen uit Museum Hofje van Mevrouw Aerden en Singer Laren.
Volledig scherm
De 58-jarige man uit Baarn die is aangehouden voor het stelen van schilderijen van Van Gogh en Frans Hals blijft langer vastzitten. De werken werden vorig jaar gestolen uit Museum Hofje van Mevrouw Aerden en Singer Laren. © Videostill

Man (58) uit Baarn langer vast voor schilderijenroof, eerder veroordeeld voor soortgelijk misdrijf

De 58-jarige man uit Baarn die wordt verdacht van de roof van twee schilderijen van Vincent van Gogh en Frans Hals blijft langer vastzitten. De termijn is met negentig dagen verlengd omdat het om een zware verdenking gaat en er gevaar bestaat dat de verdachte opnieuw in de fout gaat. Hij is eerder veroordeeld voor soortgelijke fouten, laat de rechtbank Midden-Nederland weten.

 1. Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankrekening’
  11

  Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankreke­ning’

  In Nederland eindigt nog steeds een op de drie huwelijken in een echtscheiding. Hoewel vrouwen die met mannen trouwen steeds vaker blijven werken, staan vooral zij er na een scheiding het slechtst voor. Een parttime baan blijkt niet voldoende om hetzelfde leven te kunnen blijven leiden. Het is meestal de vrouw die na de scheiding driehoog-achter in een flatje eindigt. „Stellen praten niet over geld en vrouwen eisen hun positie niet op.”
 1. Amerikaanse man weet met politieauto tweemaal te ontsnappen tijdens achtervolging
  Play

  Amerikaan­se man weet met politieau­to tweemaal te ontsnappen tijdens achtervol­ging

 2. Samenvatting | Sparta Rotterdam - Vitesse
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Samenvat­ting | Sparta haalt uit tegen Vitesse en houdt Europees voetbal in vizier

  7 mei