Volledig scherm
DUDOK Hilversum Raadhuis Copyright Kippa;Hilversum;Nederland;NL - Het door Dudok ontworpen raadhuis in Hilversum. FOTO KIPPA - 1783513.JPG © KIPPA

Miniatuur raadhuis Hilversum verwijdert vanwege nieuwe strategie Madurodam

De maquette van het raadhuis van Hilversum is recent uit Madurodam verwijderd omdat die niet meer in de nieuwe strategische koers van het park past. Dat heeft de gemeente Hilversum laten weten. 

Plannen om het schaalmodel van het Dudok Raadhuis te verwijderen waren er eerder al. Al in 2015 werd er gesproken over het verwijderen van het raadhuis, deels vanwege de nieuwe koers en vanwege de slechte staat van het model. Echter is die verwijdering uitgesteld vanwege 100 jaar Dudok. Ook werd er toen gesproken over een opknapbeurt. 

Die opknapbeurt is er nooit gekomen, de beoogde financiering via crowdfunding heeft niet plaatsgevonden en de miniatuur paste niet in de nieuwe plannen van het park. Die nieuwe plannen draaien vooral om het vertellen van verhalen. Zoals hoe Nederlanders al eeuwen lang water in land veranderen. 

Hilversum verdwijnt wellicht niet helemaal uit Madurodam. Er zijn namelijk plannen om een deel van het Mediapark in het miniatuurpark te verwerken. Concrete concepten zijn er echter nog niet.