Volledig scherm
Carola Schouten, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit bij aankomst op het Binnenhof voor de wekelijkse ministerraad. ANP KOEN VAN WEEL © ANP

Mogelijk oplossing voor Vogelhospitaal Naarden

Minister Carola Schouten van Landbouw gaat zich buigen over de zaak van het Vogelhospitaal in Naarden. Die belofte deed de minister gisteren aan Partij voor de Dieren Kamerlid Frank Wassenberg. 

Het vogelhospitaal in Naarden moest vorige week vrijdag de deuren sluiten. Er werden namelijk vogels geholpen zonder dat het de vereiste papieren had. Daarom werden bepaalde medicijnen van het vogelhospitaal in beslag genomen. 

In zijn pleidooi aan Schouten zegt Wassenberg: ,,Die opvang is door een gebrek aan financiën en door regelgeving die niet is afgestemd op dierenopvangcentra, in de problemen gekomen.'' ,,Dit is ook voor andere wildopvangcentra exemplarisch want aan die regelgeving is voor wildopvangcentra, die volledig afhankelijk zijn van vrijwilligers praktisch niet te voldoen.'' 

Daarom roept Wassenberg Schouten op om overtredingen te gedogen tot er een structurele oplossing is voor dit probleem. Of in ieder geval de bestuursdwang van de vogelhospitaal in te trekken. 

Overleg

In haar antwoord zegt Schouten niet te kunnen beloven de vogelopvang te gaan redden. Wel zegt ze naar de zaak te gaan kijken. ,,Als we meer ruimte kunnen bieden, dan moeten we dat proberen te doen. Ik ga vandaag nog in gesprek‘’, zegt ze tenslotte.