Volledig scherm
Burgemeester van Zandvoort Niek Meijer (rechts) tijdens de presentatie van de komst van Formule 1 naar de gemeente © ANP

Niek Meijer (VVD) voorgedragen als nieuwe burgemeester van Huizen

Niek Meijer is voorgedragen als nieuwe burgemeester van Huizen. De voordracht door de gemeenteraad werd donderdagavond tijdens de raadsvergadering bekend gemaakt door Jessica Prins, voorzitter van de vertrouwenscommissie. 

Meijer (VVD) volgt waarnemend burgemeester Sicko Heldoorn op. Het is voor Meijer niet de eerste keer dat hij burgemeester was. In 2005 werd hij burgemeester in Wognum, daarna was hij waarnemend burgemeester in Ouder-Amstel en vervolgens van september 2007 tot september 2019 was hij burgemeester van Zandvoort. Bovendien was hij tijdens die periode ook nog 2,5 week waarnemend burgemeester van de gemeente Blaricum. 

In een eerste reactie aan de gemeente laat Meijer weten vereerd te zijn door de voordracht en dat hij en zijn vrouw Janny  er erg veel zin in hebben. 

De voordracht volgt na maanden werk van de vertrouwenscommissie. Waarbij werd gezocht naar een burgemeester met een duidelijke visie die midden in de samenleving staat. De nieuwe burgemeester wordt 13 november geïnstalleerd.