Volledig scherm
© ANP

Niet meer stemmen in Hilversums Sportcafé na klachtenregen, ook andere locaties geschrapt

Voor de komende verkiezingen kunnen Hilversummers niet meer stemmen bij Sportcafé De Lieberg aan de Jan van der Heijdenstraat. De verkiezingen in maart zorgden voor een regen aan klachten. De kroeg is niet de enige locatie die geschrapt wordt.

Dat schrijft de Gooi en Eemlander op basis van een evaluatie van de gemeente. Ook andere locaties worden geschrapt voor het volgende kiesmoment. Zo kwamen er klachten binnen over wijkcentrum De Koepel. De ruimte was te klein, waardoor stemmers vreesden voor hun stemgeheim. Stemgerechtigden in een rolstoel hadden moeite in de Goudenregenschool, het gebouw bleek moeilijk toegankelijk te zijn.

Andere locaties die geschrapt worden zijn verzorgingshuis Zuiderheide, een bedrijfsgebouw aan de Seinstraat en basisschool de Dubbeldekker. In het vervolg kunnen Hilversummers terecht in de Bethlehemkerk, De Morgenster en de Mincklersschool. 

Eerste keer stemmen

Jongeren die voor het eerst hun stem uitbrachten, kregen van de gemeente een cadeautje. Dat leverde frinke drukte op bij het Raadhuis, waar je het presentje kon ophalen. Vervolgens krijgen nieuwe stemmers hun cadeau bij het Comeniuscollege.