De parkeerplaatsen op de boulevard van Zandvoort zijn afgesloten. Vanwege het coronavirus worden mensen opgeroepen om ook in het weekend niet naar buiten te gaan om van het mooie weer te genieten.
Volledig scherm
De parkeerplaatsen op de boulevard van Zandvoort zijn afgesloten. Vanwege het coronavirus worden mensen opgeroepen om ook in het weekend niet naar buiten te gaan om van het mooie weer te genieten. © ANP

Parkeerplaatsen bij Gooise natuurgebieden zijn geopend

De parkeerplaatsen bij de Gooise natuurgebieden zijn dit weekend geopend. Dit in tegenstelling tot parkeerplaatsen elders in het land. Dat meldt de Gooi en Eembode.

Ondanks dat de parkeerplaatsen open zijn verzoekt het Goois Natuurreservaat wel aan iedereen om zoveel mogelijk thuis te blijven. 

Iedereen die toch het huis uitgaat wordt aangeraden om drukke plaatsen te vermijden. Een gebied of parkeerplaats zoeken waar het niet druk is en waar anderhalve meter afstand houden mogelijk is wordt aangeraden. 

Vooral bij Westerveld, de Tafelbergheide en de Hoornboegse heide wordt er veel drukte verwacht. Als het te druk wordt kan de Veiligheidsregio besluiten om de parkeerplaatsen te sluiten.