Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Pixabay

Politie ontdekt grootschalige fietsendief na melding oplettende Hilversumse

De politie in Hilversum heeft een grote fietsendievenwerkplaats opgerold in een schuur aan de Kleine Drift. Een oplettende Hilversumse schakelde de politie in. 

De vrouw stuitte zondagavond op haar eigen fiets, die te koop aangeboden werd op Marktplaats. Nadat ze zeker wist dat het om haar eigen fiets ging, alarmeerde ze de politie. De fiets van de Hilversumse bleek niet het enige stalen ros dat vanuit de schuur werd verkocht. Agenten troffen een compleet ingerichte werkplaats aan met zo’n vijftien fietsen.

Een 40-jarige man uit Hilversum kon worden aangehouden. Het is niet duidelijk of alle fietsen van diefstal afkomstig zijn. Wel trof de politie een slijptol, een betonschaar en diverse opengeslepen ringsloten aan in de werkplaats.

De recherche doet onderzoek naar de herkomst van de fietsen. Van een aantal fietsen is het framenummer verwijderd. Fietsen die nog wel een framenummer hebben, staan vooralsnog niet opgegeven als gestolen.  De politie hoopt dat slachtoffers van recente fietsendiefstallen zich op het bureau melden om alsnog aangifte te doen. Daarbij moeten zoveel mogelijk details van de fiets worden genoemd.