Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Ruzie in Hilversumse woning leidt tot vondst van harddrugs

Een ruzie in een woning op de Langestraat in Hilversum heeft afgelopen vrijdag geleid tot een de vondst van bijna een kilo aan harddrugs. Dat meldt de politie vandaag.

Agenten kwamen afgelopen vrijdag af op de ruzie in de Langestraat. Bij het noteren van de gegevens van de betrokkenen bij de ruzie bleek de 47-jarige vader van het in het huis woonachtige gezin internationaal gesignaleerd.

Hierop werd de man overgebracht naar het politiebureau. Hij probeerde voor zijn aanhouding nog een geldbuidel aan iemand anders te overhandigen, schrijft de politie. Hierin zat een aanzienlijk geldbedrag, waardoor de politie dit in beslag nam op verdenking van witwassen. Dit gaf voor de agenten ook aanleiding om de situatie ter plekke te ‘bevriezen’.

Na overleg met de Officier van Justitie doorzochten agenten even later daardoor de woning. Hierbij troffen zij nog een groot geldbedrag aan. Daarnaast werd de partij harddrugs gevonden. Volgens de politie had de aangetroffen hoeveelheid drugs een straatwaarde van ruim 80.000 euro. Ook troffen agenten een kleine hoeveelheid softdrugs aan.

De politie is een onderzoek naar de aangetroffen drugs gestart. De 47-jarige man zit momenteel vast.