Volledig scherm
Een boom is boven op een auto gevallen tijdens de storm Ciara. Foto ter illustratie, het gaat hier niet om een ongeval in Hilversum. © ANP

Tientallen bomen in Hilversum slachtoffer van storm Ciara

Door storm Ciara zijn er in Hilversum ruim 20 bomen omgewaaid en 75 bomen (het gaat in beide gevallen om bomen van de gemeente) dusdanig beschadigd dat menselijk ingrijpen noodzakelijk is. Dat stelt een woordvoerster van de gemeente tegenover de Gooi-en Eemlander.  

Deze cijfers zijn nog voorlopig, laat de woordvoerster weten. Omdat het nog steeds stevig waait verwacht de gemeente de hele week nog bezig te zijn met het in kaart brengen van de schade en het herstellen hiervan. 

Het is al wel duidelijk dat er ruim twintig bomen zijn omgewaaid en dat zeker 75 andere bomen dusdanig beschadigd zijn dat er herstelwerkzaamheden plaats zullen moeten vinden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan snoeien of afzagen van stukken van de boom. 

Er zijn tot dusver geen gevallen bekend waarin de beschadigde bomen ook voor schade aan andermans bezit hebben gezorgd. Wel is er een grote beuk omgevallen bij iemand in de tuin, maar deze boom raakte het huis niet.