Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Twee bedelaars aangehouden in Hilversum, worden mogelijk uitgezet

De politie in Hilversum heeft woensdagochtend twee vrouwelijke bedelaars aangehouden. De twee vrouwen gebruikten een briefje met daarop in het Engels en in het Nederlands de vraag om geld. 

De twee vrouwen waren bekenden van de politie en stonden al in de politiesystemen vanwege bedelen en andere strafbare feiten, bovendien hebben de vrouwen geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. Met de Afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhanel (AIVM) van de Politie Midden-Nederland wordt gekeken naar het intrekken van het verblijfsrecht. De vrouwen worden dus mogelijk het land uitgezet. Ook worden de vrouwen vervolgd voor het bedelen. 

De politie constateert dat er waarschijnlijk sprake is van bedelen in een georganiseerd verband. De briefjes zoals de vrouwen ze gebruikten duiken namelijk op meerdere plekken in het land op.  Waarbij het vermoeden bestaat dat de bedelaars het geld moeten afdragen. Daarom roept zij op om deze mensen niet aan te geven, maar het te melden bij de politie.