Hardlopers lopen over de Erasmusbrug op de dag dat de marathon Rotterdam zou plaatsvinden. Door de mondiale uitbraak van het nieuwe coronavirus besloot de organisatie het evenement uit te stellen. ANP BART HOOGVELD
Volledig scherm
Hardlopers lopen over de Erasmusbrug op de dag dat de marathon Rotterdam zou plaatsvinden. Door de mondiale uitbraak van het nieuwe coronavirus besloot de organisatie het evenement uit te stellen. ANP BART HOOGVELD © ANP

Virtuele Hilversum City Run is populair, 750 deelnemers lopen 5 of 10 km

De Hilversum City Run kan vanwege de coronamaatregelen zondag neit doorgaan, maar het alternatief valt goed in de smaak. 750 Deelnemers hebben zich ingeschreven voor de Virtuele Hilversum City Run. Dat schrijft de Gooi en Eemlander.

De hardlopen lopen vijf of tien kilometer op een route naar eigen keuze. En die route hoeft niet eens binnen de gemeente grenzen te liggen. Zo zijn er deelnemers uit Rotterdam en Groningen. De enige vereiste is het downloaden van een speciale app, die de tijd bijhoudt. 

De organisatie denkt er naar de virtuele loopwedstrijd volgend jaar weer te organiseren, maar dan als een soort laatste training voor de deelnemers. 

Wie wil meedoen kan zich tot zaterdagochtend 09.00 uur inschrijven. Dat kost 2,50 euro wie een medaille wil betaald nog eens 2,50. De loop moet uiterlijk zondag volbracht zijn.