Volledig scherm
Blaricum beach, tussen de bomen door te zien © Google Streetview

Vrienden van het Gooi en gemeente Blaricum sluiten vrede, maar vertrouwen is er nog niet

Er is vrede gesloten door de Vereniging Vrienden van het Gooi (VVG) en de gemeente Blaricum over de plaatsing van een strandpaviljoen op het Stichtse strandje. De twee leefden in onmin nadat VVG vorig jaar had aangekondigd niet akkoord te gaan met een vergunningverlening voor een semipermanent horecapaviljoen op het Blaricumse strand. Dat schrijft de Gooi en Eemlander.

Over de vergunningsaanvraag wordt later deze maand een keuze gemaakt. Burgemeester Joan de Zwart en Wethouder Kennis hebben vooruitlopend op die beslissing rondom de tafel gezeten met twee bestuursleden van de VVG. Door beide partijen is water bij de wijn gedaan. Als de natuur die moet wijken voor het strandpaviljoen in de directe nabijheid van het strand wordt gecompenseerd dan is VVG bereid de bezwaren te laten vallen. 

Dat is althans de lezing van de gemeente. Bestuursvoorzitter Hans Metz van VVG wil het niet zo stellig formuleren. Wat hem betreft gaat de VVG de bezwaarprocedure tegen de vergunning gewoon doorzetten. Als stok achter de deur mocht de gemeente zich niet aan de afspraken houden. 

Mocht de vergunning eind deze maand verleend worden dan gaat het strandpaviljoen in het voorjaar van 2021 open. Het ontwerp is inmiddels klaar, maar de tijd om het te kunnen fabriceren en plaatsen is te kort om dit voorjaar open te kunnen. 

Daarom komt er waarschijnlijk weer een noodstrandtent op het strandje deze zomer. Die tent was een doorslaand succes.