Volledig scherm
© Dreamstime

Willem van Leeuwen nieuwe voorzitter RvC Dudok Wonen

Willem van Leeuwen is vanaf zaterdag de nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen bij woningcorporatie Dudok Wonen. Hij volgt Astrid Sanson op die na acht jaar bij de corporatie vertrekt.

,,Ik herken mij volledig in de missie van Dudok Wonen en zet mijn kennis en ervaring graag in om deze verder te brengen”, zegt Van Leeuwen over zijn benoeming.

Bestuurder Harro Zanting is erg blij met de benoeming. ,,Ik ben trots dat Dudok Wonen na Astrid Sanson weer een zeer ervaren voorzitter krijgt met een sterke visie. Ik zie uit naar een inspirerende samenwerking om gezamenlijk de opgaven en ambities in onze regio nog beter in te vullen. Meer mensen verder helpen door duurzame nieuwbouw toe te voegen en woonproducten te ontwikkelen die bij hen passen.”

Van huis uit is Van Leeuwen jurist en een ervaren bestuurder in de volkshuisvesting. Eerder was hij voorzitter van de branchevereniging Aedes, vice-voorzitter bij de toezichthouder WSW en RvC-lid bij verschillende corporaties in het onderwijs en bij zorginstellingen.