Volledig scherm
Het raadhuis van Hilversum © ANP XTRA

Wimar Jaeger stapt op als wethouder Hilversum

Wimar Jaeger stopt per 5 maart als wethouder van Hilversum. Dat heeft hij aan het college van B en W laten weten. In zijn toelichting noemt Jaeger het tijd voor een nieuw horizon. Zeker na het zware jaar 2019, waarin hij het onderwerp was van een integriteitsonderzoek. 

Dat onderzoek heeft een zware wissel op hem getrokken zowel publiek als privé. Schrijft hij in een brief aan het college.  Door het onderzoek was hij het afgelopen jaar veel bezig met bijzaken  en reputatiemanagement. Na zes intensieve jaren als wethouder wil hij zijn privéleven wat meer aandacht gaan geven. 

Jaeger die Media, Cultuur en Economie in zijn portefeuille heeft in zijn periode als wethouder gewerkt aan dossiers zoals Hilversum Smart City en de Kerkbrink. Dossiers die hij hoopt te kunnen overdragen aan een opvolger als hij stopt. 

,,Het college en de stad gaan zijn betrokkenheid en inzet missen. Hij is een aanjager pur sang en hij heeft de afgelopen zes jaar beweging gebracht in de stad, met name in het centrum en de mediacultuur sector. De aantrekkelijkheid, de levendigheid en de leefbaarheid van Hilversum zijn vergroot‘’, zegt burgemeester Pieter broertjes op de website van de gemeente. 

Een opvolger voor Jaeger staat nog niet klaar, maar daar heeft D66 tot 4 maart de tijd voor.