Volledig scherm
Bij de brand kwam veel rook vrij © AS Media

Grote brand in varkensschuur Maarsbergen gedoofd

De grote brand die maandagavond uitbrak in een schuur in Maarsbergen is geblust. Bij een boerderij aan de Haarweg had de brandweer uren nodig om de uitslaande vlammen te bestrijden.

De brand ontstond rond tien uur door nog onbekende oorzaak in de stal, waar geen dieren aanwezig meer zouden zijn. Naast veel rookontwikkeling waren ook de vlammen in de wijde omtrek zichtbaar en rukten de hulpdiensten massaal uit. Ook burgemeester Frits Naafs ging ter plaatse, om de getroffen ondernemer persoonlijk bij te staan.

Omdat er maar weinig bluswater beschikbaar is, werden omliggende korpsen met tankwagens ingeschakeld. De brandweer was even na middernacht klaar met de grootste bluswerkzaamheden. ,,De rook van de brand is te merken tot in Woudenberg en Amersfoort”, liet een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht weten. Tot diep in de nacht is bluswerk uitgevoerd.

De Haarweg tussen Maarsbergen en Veenendaal was afgesloten voor alle verkeer. De schuur is uitgebrand. Wel is vanmorgen om even voor half acht opnieuw brandweer ter plaatse gekomen, voor nabluswerkzaamheden.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

Utrecht