Volledig scherm
Net als in 2010 bij de komst van de Giro (Ronde van Italië) naar Utrecht, komt er volgend jaar bij de komst van de Vuelta óók een toertocht. © Angeliek de Jonge

Grote toertocht in aanloop naar start Ronde van Spanje in Utrecht

Een openluchttheater langs de route, een tentoonstelling van wielertruien en een bloemenlint in de kleur van de Vuelta. Het zijn enkele plannen om volgend jaar de start van de Ronde van Spanje in de Utrechtse regio op te fleuren.

De ideeën komen uit een brainstormsessie onder belangstellenden die deze week is gehouden in Amerongen. De Nederlandse organisatie van de start van de Vuelta, die volgend jaar augustus in Utrecht begint, is op zoek naar tips om de bevolking alvast warm te maken voor het wielerevenement. 

De brainstormsessie leverde een keur aan ideeën op: ‘plogging’ (hardlopen en tegelijkertijd zwerfvuil prikken) in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, een fietstocht speciaal voor handbikes, de koers kijken in een openluchttheater langs de route, een tentoonstelling van wielertruien, verschillende soorten tapas maken en een bloemenlint aanleggen in de kleur van de Vuelta.

Volgend jaar

Welke plannen daadwerkelijk worden uitgevoerd, is onzeker. Wat wel zeker lijkt, is de komst van een grote toertocht. 

Volgend jaar zomer kunnen recreanten zelf een deel van het parcours van de Vuelta fietsen. Dergelijke toertochten waren ook in de aanloop van de komst van de Ronde van Italië in 2010 en de Tour de France in 2015. 

Utrecht