Volledig scherm
Zoekactie naar oude dame in Oud-Beijerland. Foto gekregen van de politie zelf. Kan ook goed gebruikt worden als stockbeeld bij politie Hoeksche Waard-verhalen © Gratis

112-beller uit 's-Gravendeel gaat opnieuw de mist in

Een 41-jarige man uit ’s-Gravendeel is door de politie aangehouden en beboet omdat hij meerdere keren het alarmnummer 112 belde zonder noodzaak. De man werd in 2016 al eens door de rechter veroordeeld en werd gedwongen opgenomen in een kliniek.

Afgelopen weekend ging de man opnieuw in de fout. Meerdere keren draaide hij aan het begin van de nacht het landelijke alarmnummer. Toen de agenten hem mee wilden nemen voor een verhoor, weigerde de ’s-Gravendeler medewerking. Hij kreeg een spuugmasker geplaatst en de agenten hadden enkele ‘controletechnieken’ nodig om de man tot bedaren te brengen.

Tientallen keren

De man is een notoire 112-beller. In de maanden augustus en september van 2016 belde hij onder invloed van alcohol liefst tientallen keren het alarmnummer. Ook vorig jaar stootte hij zich weer tegen dezelfde steen. Daarvoor werd hij ook al drie keer voor hetzelfde vergrijp beboet. 

,,Het lijkt wel of die telefoon zegt dat ik moet bellen. Het is waarschijnlijk een schreeuw om aandacht,’' zei de alleenwonende man, die volgens deskundigen diverse psychische problemen heeft. Die komen vooral tot uitdrukking als hij alcohol gebruikt.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen