Volledig scherm
PREMIUM
De broers Leen, Jacob en Jan-Willem Streefkerk organiseren nog enkele maanden feesten in Alcazar. © Qphoto

20 Nieuwigheden in 2020 in de Hoeksche Waard

Nieuwe windmolens, extra woningbouw, aangepaste infrastructuur en een andere burgervader. Hoeksche Waarders kunnen zich dit jaar opmaken voor tal van nieuwigheden. Een overzicht.

Het einde van een tijdperk

Medio dit jaar sluit Alcazar in Puttershoek, de legendarische discotheek die dankzij Jan van der Pligt landelijke bekendheid kreeg, voorgoed de deuren. Dat betekent het einde van een tijdperk. In juli staat er een groots opgezet slotfeest op de agenda. Daarna wordt het pand gesloopt en plaatsmaken voor woningen. Alcazar heeft een roemrucht verleden. In de jaren 80 en 90 kwamen duizenden jongeren van heinde en verre voor een avond stappen naar het Hoeksche Waardse dorp.

  1. Waterschapsbelasting valt hoger uit dan afgelopen jaren

    Water­schaps­be­las­ting valt hoger uit dan afgelopen jaren

    De belastingenvelop van waterschap Hollandse Delta valt binnenkort in de brievenbus bij inwoners van de Hoeksche Waard. De rekening die daarop vermeld staat is hoger dan de afgelopen jaren, meldt heemraad Piet Kome (financiën). ,,Er is extra geld nodig om al het werk in 2020 te kunnen doen'', zegt hij, doelend op onder meer dijkversterkingen en het aanleggen van natuurlijke oevers in onder meer Piershil, Goudswaard en Strijen.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen