Adrie Kegel.
Volledig scherm
PREMIUM
Adrie Kegel. © Jeffrey Groeneweg

60-plusser Adrie vond pas op late leeftijd haar roeping: ‘De dood hoort bij het leven’

Ze behoort niet tot het morrende gedeelte van de goegemeente dat zuchtend en kreunend naar zijn pensioen snakt. Adrie Kegel is een lichtend voorbeeld van een 60-plusser die op latere leeftijd haar roeping vond met Adrie Kegel Uitvaartbegeleiding.   

 1. Lokale boeren ontspringen de dans: ‘Tussen de rivieren is nog genoeg zoet water om te beregenen’
  PREMIUM

  Lokale boeren ontsprin­gen de dans: ‘Tussen de rivieren is nog genoeg zoet water om te beregenen’

  Akkerbouwers en fruittelers door het hele land kijken met angst en beven naar het weer. Zoals het ernaar uitziet, blijft het nog zeker tot einde van de week tropisch heet ‘zonder enige regen van betekenis’. De boeren in de Hoeksche Waard hebben echter geluk. Zij zijn omringd door voldoende zoet oppervlaktewater, waardoor een beregeningsverbod hier − vooralsnog althans − niet in de lucht hangt. ,,Al blijft het oppassen geblazen voor de intensiteit van de zon.”
 2. Harry uit Numansdorp start gratis handeltje in zaden: ‘Specialer en gezonder dan je in de supermarkt vindt’
  PREMIUM

  Harry uit Numansdorp start gratis handeltje in zaden: ‘Specialer en gezonder dan je in de supermarkt vindt’

  Harry Wildenberg uit Numansdorp liep al langer met het idee rond, maar zijn plannen voor een lokale zadenbibliotheek zijn de afgelopen twee weken in een stroomversnelling gekomen. De Bibliotheek Hoeksche Waard reageerde zó enthousiast op het initiatief dat zij medio september willen starten met het ‘uitlenen’ van allerlei bloemen-, kruiden- en groentezaadjes vanuit drie van hun locaties.