Joke van Marion op de plek waar de Blaaksedijk in 1953 op breken stond. Haar opa, Arie van Vliet (links) speelde toen een belangrijke rol.
Volledig scherm
PREMIUM
Joke van Marion op de plek waar de Blaaksedijk in 1953 op breken stond. Haar opa, Arie van Vliet (links) speelde toen een belangrijke rol. © Arco van de Ree

67 jaar na dato maakt de Watersnoodramp nog steeds indruk

Arie van Vliet ziet op 31 januari 1953, morgen precies 67 jaar geleden, het water komen. In 's-Gravendeel heeft de Molendijk het al begeven, het water rolt in razend tempo naar Puttershoek. ,,Dit was een muur van water'', schrijft hij later. Vanaf dat moment is hij onafgebroken in touw om te redden wat er te redden valt.

  1. Sterke start Smitshoek en doek valt voor Binnenmaas en SVS: lees hier alles over het amateurvoetbal
    Voetbal Totaal

    Sterke start Smitshoek en doek valt voor Binnenmaas en SVS: lees hier alles over het amateur­voet­bal

    Waar het nog maar de vraag is of Barendrecht in de nacompetitie mag gaan spelen, is plaatsgenoot Smitshoek er goed aan begonnen. FC Binnenmaas en SVS struikelden dinsdagavond al over de eerste horde. CWO heeft na een late ontsnapping nog altijd hoop op handhaving. Wat gebeurde er nog meer op de velden tijdens de eerste avond van de nacompetitie? Met dit overzicht ben je helemaal bij.
    Maasdam, Klaaswaal