Volledig scherm
Thijmen (rechts) en Jip geven elkaar een boks. © John den Otter

8-jarige Thijmen uit Puttershoek zamelt meer dan 2600 euro in voor zijn zieke vriendje Jip

Hij heeft al meer dan 2600 euro ingezameld voor zijn zieke vriendje Jip, die Hodgkins Lymfoom heeft. De 8-jarige Thijmen den Otter uit Puttershoek rent op 26 januari vijf kilometer tijdens de Run for KiKa Winterrun. ,,Ik wilde ook zelf wat voor hem doen.''

De twee maatjes kennen elkaar al drie jaar, toen ze nog bij elkaar in de klas zaten. Jip is al anderhalf jaar ziek en ondergaat een chemokuur. Op hun school werd een inzamelingsactie gestart, waarmee een cadeau voor Jip werd gekocht. Voor de Puttershoekse Thijmen was dit niet genoeg. Hij wilde meer doen voor zijn grote vriend.

Thijmens vader, John den Otter, legt uit dat zijn zoon heel erg meeleeft met zieke kinderen. ,,Hij kan dit moeilijk loslaten. Hij zei: Ik moet wat doen voor zieke kindjes.'' Dus bedacht het gezin een manier waarop hij zich in kon zetten voor KiKa. ,,Hij doet graag aan rennen bij AV Spirit en het moest iets zijn waar Thijmen voor moest strijden, want dat doet Jip namelijk ook.''

Quote

Het moest iets zijn waar Thijmen voor moest strijden, want dat doet Jip namelijk ook

John den Otter

Goldrunner

De jonge hardloper zette via Run For KiKa een sponsorsactie op. Het streefbedrag was 250 euro, laat Thijmen weten. Inmiddels is dat bedrag flink overschreden. ,,We hebben dit nog verhoogd naar 500 euro, omdat we al vrij snel aan het bedrag zaten.'' De tussenstand is nu ruim 2600 euro. Ter vergelijking: bij 350 euro ben je al een goldrunner voor KiKa.

Familie, vrienden en kennissen supporten Thijmen via deze weg voor zijn hardloopwedstrijd. ,,Maar ook onbekende mensen hebben geld gegeven'', zegt Thijmen trots. Twee kinderen uit de buurt, Claudia en Jelmer, doneerden zelfs hun opbrengst met het kerstbomen ophalen. Het geld is voor onderzoek naar de genezing van kinderkanker.

Quote

Het gaat niet om de tijd die hij loopt. Het doel is dat hij zich inzet voor Jip en alle andere kinderen die ziek zijn

John den Otter

Eerste keer

Thijmen is al flink aan het trainen voor de vijf kilometer. Het is de eerste keer dat hij zo'n afstand aflegt. ,,Maar het gaat niet om de tijd die hij loopt. Het doel is dat hij zich inzet voor Jip en alle andere kinderen die ziek zijn'', zegt Den Otter. Hij traint nu twee keer in de week en heeft ook elk weekend wel een hardloopwedstrijd. ,,Het zal wel zwaar worden. Maar ik wil dit voor Jip doen'', zegt de jonge hardloper resoluut.

Via deze link kan er geld gedoneerd worden voor de actie van Thijmen.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen