Volledig scherm
Zusjes van Wanrooy (eerste rij, links en rechts) en familie op de trekharmonica. © VICTOR VAN BREUKELEN

Accordeonzusjes Van Wanrooy in show bij Paul de Leeuw

Anny en Paula van Wanrooy uit Klaaswaal, beter bekend als 'de zusjes Van Wanrooy', spelen morgenavond een belangrijke rol in de televisieshow van Paul de Leeuw. In het programma Paul pakt uit verrast de presentator mensen en laat hij wensen uitkomen. En daarbij zorgen de accordeonisten uit de Hoeksche Waard voor de nodige muzikale ondersteuning. De zussen treden meerdere keren op.

Schrikken doen de zusjes niet zodra er draaiende camera's voor hun neus verschijnen. Sinds ze in 1981 het wereldkampioenschap voor accordeonduo's wonnen zijn ze wereldberoemd en vliegen ze kriskras over de aardbol om op te treden in televisieprogramma's of artiesten te ondersteunen met hun instrument. In het verleden traden ze al op in televisieprogramma's als Holland's Got Talent en de BZT Show.

Dochters

De laatste jaren is van een duo echter geen sprake meer, want Paula's dochters Teresa en Rosita en Anny's dochter Juanita staan regelmatig met hun moeders op de planken. Annapaola, de andere dochter van Anny, heeft de accordeon voorlopig in de kast gezet om zo haar studie voorrang te geven.

De show van Paul de Leeuw wordt zaterdag op Koningsdag om 20.30 uur uitgezonden op RTL4.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen