Volledig scherm
PREMIUM
Jeroen Kokje actief voor Lincoln Memorial University in Amerika. © Privéfoto

Amerikaanse voetbaldroom Jeroen Kokje aan diggelen door ‘lullig drempeltje’

Het Amerikaanse avontuur van Jeroen Kokje (23) duurde 3,5 maand. Tot hij zich op straat verstapte en zijn knie zoveel schade opliep, dat hij nooit meer zal voetballen. ,,Ik hoopte dat alles een slechte droom was."

Met zijn teamgenoten van de Lincoln Memorial University uit Harrogate, Tennessee voetbalde Jeroen Kokje de afgelopen maanden bijna dertig wedstrijden in de Amerikaanse NCAA Division II. Slechte velden, buitensporige tackles - zijn lichaam doorstond het allemaal. Maar één straatdrempel en zijn jonge voetbalcarrière, dat na achttien jaar bij SHO nog zo'n avontuurlijke wending had gekregen, is plotsklaps en onverbiddelijk afgelopen.

  1. Waterschapsbelasting valt hoger uit dan afgelopen jaren

    Water­schaps­be­las­ting valt hoger uit dan afgelopen jaren

    De belastingenvelop van waterschap Hollandse Delta valt binnenkort in de brievenbus bij inwoners van de Hoeksche Waard. De rekening die daarop vermeld staat is hoger dan de afgelopen jaren, meldt heemraad Piet Kome (financiën). ,,Er is extra geld nodig om al het werk in 2020 te kunnen doen'', zegt hij, doelend op onder meer dijkversterkingen en het aanleggen van natuurlijke oevers in onder meer Piershil, Goudswaard en Strijen.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen