,,Een unieke vondst”, zegt de gemeente Hoeksche Waard trots. ,,Het is voor het eerst dat een 17e-eeuwse inwoner van Oud-Beijerland op deze manier kan worden onderzocht.”
Volledig scherm
,,Een unieke vondst”, zegt de gemeente Hoeksche Waard trots. ,,Het is voor het eerst dat een 17e-eeuwse inwoner van Oud-Beijerland op deze manier kan worden onderzocht.” © Gemeente Hoeksche Waard

Archeologen ontdekken eeuwenoude graven bij Oude Raadhuis in Oud-Beijerland: ‘Dit is uniek’

Archeologen hebben eeuwenoude graven ontdekt bij het Oude Raadhuis in Oud-Beijerland. Tijdens het uitgraven van de bouwput zijn zes graven uit de zestiende of zeventiende eeuw. Eén graf is nog bijna volledig intact.

  1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
    27

    Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

    In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard