Volledig scherm
Barbera Silvis-de Heer. © Project Hoeksche Waard

Barbera Silvis-de Heer (43) gaat gemeentelijke fusie voorbereiden

Barbera Silvis-de Heer (43) is benoemd als kwartiermaker van de nieuwe gemeente Hoeksche Waard. In die rol gaat ze vijf ambtelijke organisaties voorbereiden op de fusie. Wanneer de nieuwe gemeente op 1 januari begint, verandert haar rol naar die van secretaris en algemeen directeur van de gemeente Hoeksche Waard.

Quote

Met haar ervaring en ambities kan ze ons helpen de Hoeksche Waard samen te smeden tot één nieuwe krachtige gemeente

Silvis-de Heer, die met haar man en twee zoons in Rhoon woont, vervult de rol van gemeentesecretaris momenteel nog in het Brabantse Etten-Leur. Eerder deed ze ervaring op in managementfuncties bij de voormalige gemeente Spijkenisse, dat inmiddels is gefuseerd met Bernisse tot Nissewaard. Ze begint op 1 september.

,,Ik kijk er naar uit om in de Hoeksche Waard aan een mooie nieuwe gemeente te kunnen bouwen. Ook al ligt het samengaan van de vijf gemeenten en de drie gemeenschappelijke regelingen soms gevoelig; op een eiland als dit ben je automatisch met elkaar verbonden. Die verbinding is voor mij heel belangrijk. Niet alleen binnen de organisatie en het bestuur, maar juist ook met de inwoners en partners’’, zegt ze.

Voorwerk

De Eerste Kamer beslist nog voor het zomerreces over de definitieve eenwording van Oud-Beijerland, Binnenmaas, Cromstrijen, Korendijk en Strijen. Eind april gaf de Tweede Kamer al haar jawoord voor een herindeling vanaf 1 januari 2019. Ook voordat de fusie officieel is moet er al het voorwerk gedaan worden. De aanstelling van Silvis-de Heer is daar een onderdeel van.

,,We zijn blij met Barbera als verbinder tussen inwoners, partners, bestuur en ambtelijke organisatie”, aldus de vijf colleges. ,,Ze heeft hart voor onze regio. Met haar ervaring en ambities kan ze ons helpen de Hoeksche Waard samen te smeden tot één nieuwe krachtige gemeente, die dichtbij haar omgeving staat.’’

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier gratis in! 

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard