Basisschool De Molenwiek ging in 2015 open in Mijnsheerenland.


Op basisschool de Molenwiek in 
Mijnsheerenland luidt wethouder van Etten de bel om het recht op onderwijs te vieren. De kinderen dragen oranje, de kleur van het Lilianefonds.
Volledig scherm
Basisschool De Molenwiek ging in 2015 open in Mijnsheerenland. Op basisschool de Molenwiek in Mijnsheerenland luidt wethouder van Etten de bel om het recht op onderwijs te vieren. De kinderen dragen oranje, de kleur van het Lilianefonds. © DIJKSTRA, ROEL

Basisschool De Molenwiek mag uitbreiden in Mijnsheerenland

Basisschool De Molenwiek in Mijnsheerenland mag 120 vierkante meter aan het pand toevoegen. Daartoe heeft het college van de gemeente Hoeksche Waard beslist. Ook mag de school nog eens tijdelijk 80 vierkante meter toevoegen. De huidige school is ruim duizend vierkante meter groot. 

Uit een leerlingenprognose bleek dat het aantal leerlingen van de school niet zodanig groeide, dat er sprake was van recht op uitbreiding van het schoolgebouw. Maar scholengemeenschap CSG De Waard, waar De Molenwiek deel van uitmaakt, maakte daar bezwaar tegen. De gemeente staat nu toe 120 vierkante meter permanent aan het schoolpand toe te voegen. De gemeenteraad beslist binnenkort of daarvoor een krediet van 580.000 euro wordt toegekend. 

Daarnaast krijgt de school het recht om tijdelijk nog eens 80 vierkante meter aan het pand toe te voegen. Dat is een ‘gunst’ van de gemeente omdat het volgens de cijfers zelf wettelijk gezien niet is toegestaan. ,,Vanwege de geringe marges - wanneer de school in 2024 twee leerlingen meer zou hebben is er wel recht op een tijdelijke uitbreiding - wordt voorgesteld de tijdelijke uitbreiding wel toe te staan. De gemeenteraad neemt ook hierover op korte termijn een besluit. 

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen