Volledig scherm
PREMIUM
Roxanne uit Maasdam die Junior Reporter is van The Voice Kids © RTL

Beperking weerhoudt Maasdamse Roxanne (10) niet van rol in The Voice Kids

Haar droom is actrice worden. Ondanks haar lichamelijke beperking heeft Roxanne Kooy al een flinke stap gezet. De 10-jarige Maasdamse schittert wekelijks op tv als junior reporter van ‘The Voice Kids.

Quote

Ik krijg elke keer kleren van de sponsor, zoals een mooie blauwe spijker­jurk

Roxanne Kooy

Uitgeknipte sterren van stof zijn geplakt op het roze gips dat om haar beide onderbenen zit. Het heeft alles te maken met haar televisiewerk voor The Voice Kids, waarin ze wekelijks straalt als eens ster. ,,Voel eens hoe zacht ze zijn’’, zegt Roxanne, die kampt met aangeboren spasmen in haar benen en rechterarm.

Wat de precieze oorzaak is, hebben de artsen nooit kunnen vaststellen. Roxanne loopt met behulp van een rollator. Bij langere afstanden gebruikt ze de rolstoel. Elk jaar moet ze enkele weken in het gips om haar kuitspieren op te rekken. Het is nodig om zolang mogelijk te kunnen blijven lopen. Want de prognoses zijn niet heel gunstig. ,,Artsen verwachten dat ze haar loopfunctie verliest’’, zegt moeder Mirella Kooy. In de toekomst krijgt haar dochter mogelijk een medicijnpomp, aangesloten op haar ruggenmerg. Dat helpt om zo lang mogelijk te blijven lopen, laat vergroeiingen verminderen en heeft minder bijwerkingen.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard