Volledig scherm
Dirndl-jurkjes, lederhosen en bier in grote pullen. Het Hoekse Bierfest is zo populair dat het ook dit jaar weer stijf is uitverkocht. Wel zijn er nog kaarten voor een Hollandse avond. © Qphoto

Bierfest uitverkocht, maar nog volop plek op Holländische Abend

Geen kaartje voor het Hoekse Bierfest? Niet getreurd. Er zijn nog volop kaarten te koop voor de Holländische Abend met Frans Duijts én Glennis Grace.

Volledig scherm
Frans Duijts treedt op tijdens de Holländische Abend © Foto ANP

Wie nog stilletjes hoopte op een kaartje voor het Hoekse Bierfest op zaterdag 7 oktober kan het schudden: het feest in de Duitse bierhal in Westmaas is stijf uitverkocht. Al maanden. En nee, het allerlaatste kaartje scoren via een actie of prijsvraag is er ook niet bij. De loods is met 2.200 verkochte entreebewijzen 'stampesvol'.

Toch is er ook voor feestliefhebbers die naast een kaartje grepen nog kans op vertier. De Holländische Abend, de avond ervoor in de loods, is nog niet uitverkocht. Uitdossen in lederhosen en dirndl-jurkjes is er dan weliswaar niet bij. Wel vloeit ook dan het bier rijkelijk en maken onder anderen Glennis Grace én Frans Duijts hun opwachting.

,,Dit is een ander type feest, maar het wordt ook een erg leuke avond'', belooft Patrizia van der Pligt van de organisatie die de Hollandse avond, waar de dresscode oranje is, na een succesvolle introductie vorig jaar weer organiseert.

Vaste waarde

Daarmee lijkt de 'Holländische Abend' een vaste waarde te worden in Westmaas, waar dus niet langer één maar twee avonden kan worden gefeest. En de organisatie dit jaar op zaterdagavond tijdens en na het Bierfest meer bussen dan ooit laat rijden zodat de feestgangers veilig naar huis kunnen. ,,Er worden meer haltes aangedaan'', vertelt Van der Pligt. ,,Handig, want veel mensen vinden het natuurlijk leuk om een biertje te kunnen drinken.''

Wie gebruik wil maken van de bierbus kan nog 'gratis' instappen ook. ,,Wij combineren het busvervoer met een cashback-actie. Wie zijn buskaartje bij de muntenbalie inlevert, krijgt het aankoopbedrag in consumptiemunten terug.''

De bus rijdt alleen op de avond van het Bierfest en niet tijdens de Holländische Abend, waarop ook party-dj René van Dalen en de Lawineboys hun opwachting maken.

Voorbereidingen

Die extra avond bezorgt de organisatie wel nieuwe hoofdbrekens. Zie immers een in oranjesfeer versierde feestzaal in de nacht van vrijdag op zaterdag maar eens in enkele uren tijd om te bouwen tot een Duitse bierhal. ,,Dat vergt inderdaad even wat werk'', erkent Van der Pligt lachend.

Toch draaien de organisatoren daar de hand niet voor om. Ze zijn wel wat gewend; de voorbereidingen voor beide feesten zijn zelfs al begonnen. Er wordt al gewerkt in de loods die de vrijwilligers tot hun beschikking hebben. Biertanks met vele duizenden liters bier en duizenden worsten zijn besteld. Zelfs de eerste voorbereidingen voor volgend jaar zijn al in volle gang. Zoals de kaartverkoop. ,,Die begint direct na het Bierfest op zondag 8 oktober 1 minuut over 12 's nachts.''

Wie ondanks de Holländische Abend alsnog baalt en er volgend jaar per se bij wil zijn op het Hoekse Bierfest kan vanaf dat moment toeslaan op de webshop van het feest. 's Nachts achter de computer kruipen is weliswaar niet echt nodig. Maar enige haast is wel geboden; de kaarten zijn doorgaans binnen enkele weken weg.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard