Volledig scherm
PREMIUM
Sjaak van de Velde beoefent al veertig jaar met plezier deze vorm van karate. © Qphoto

Bij deze sport mag je júist je tegenstander flink raken

Met een vloeiende beweging trappen of een slag uitdelen zónder bescherming: bij kyokushin karate draait het allemaal om zo realistisch mogelijk vechten. Strijenaar Sjaak van de Velde beoefent al veertig jaar deze Japanse vechtsport, de enige soort karate waarbij het lichaam geraakt mag worden. De sporter viert deze maand zijn jubileum. ,,Ik hoop dit over 30 jaar nog te doen.''

Kyokushin karate, letterlijk vertaald 'de weg van de uiterste waarheid' is de sport waar Sjaak van de Velde veertig jaar geleden zijn hart aan verloor. Een sport waar zonder bescherming wordt getraind. ,,Bij andere soorten karate krijg je punten bij bepaalde trappen of slagen. Bij ons krijg je juist een punt als je elkaar raakt'', legt hij uit.

  1. Waterschapsbelasting valt hoger uit dan afgelopen jaren

    Water­schaps­be­las­ting valt hoger uit dan afgelopen jaren

    De belastingenvelop van waterschap Hollandse Delta valt binnenkort in de brievenbus bij inwoners van de Hoeksche Waard. De rekening die daarop vermeld staat is hoger dan de afgelopen jaren, meldt heemraad Piet Kome (financiën). ,,Er is extra geld nodig om al het werk in 2020 te kunnen doen'', zegt hij, doelend op onder meer dijkversterkingen en het aanleggen van natuurlijke oevers in onder meer Piershil, Goudswaard en Strijen.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen