Volledig scherm
De rechtbank in Dordrecht. © AD

Boete van 500 euro na tik in manege

Een worsteling die eindigde met een tik in het gezicht van een bezoeker van een manege in Oud-Beijerland is een 50-jarige man uit die plaats op een geldboete van 500 euro komen te staan. De politierechter in Dordrecht veroordeelde hem gisteren tot die straf.

De vijftiger had op 24 augustus van het vorig jaar de confrontatie gezocht met een man die een woordenwisseling met de vriendin van de verdachte had gehad. ,,Het was niet meer dan een schermutselingetje, een ruzie zoals je die vroeger op het schoolplein had'', verklaarde de verdachte. Hij ontkende dat hij aan het einde van de worsteling zijn opponent een stomp in het gezicht had gegeven. Drie getuigen verklaarden echter na het incident dat zij die tik wel hadden gezien.

De Oud-Beijerlander suggereerde dat de aangifte voor de mishandeling een vooropgezet plan was. ,,Die getuigen wisten dat ik al een kruisje achter mijn naam heb staan en ze wilden mijn vriendin wegjagen van de manage door mij te pakken.'' De verdachte verwees daarbij naar een veroordeling na een uit de hand gelopen caféruzie in februari 2017.

De mishandeling op de manege vond plaats binnen de proeftijd van twee jaar, die B. was opgelegd na die knokpartij. Daardoor hing de Oud-Beijerlander een (voorwaardelijke) gevangenisstraf van 90 dagen boven het hoofd als hij binnen twee jaar nogmaals voor een soortgelijk vergrijp terecht zou staan. De rechter hield het in haar uitspraak bij een geldboete, maar legde de inwoner van Oud-Beijerland opnieuw een proeftijd van een jaar op.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief. '

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard